Esiopetus

Tervetuloa esiopetukseen! Ilmoita lapsesi esiopetukseen 5.1.-31.1.2023

Lukuvuonna 2023–2024 esiopetukseen osallistuvat vuonna 2017 syntyneet lapset. Lisäksi oikeus esiopetukseen on niillä 7-vuotiailla, joiden koulunkäynnin aloittamista on siirretty vuodella sekä niillä 5-vuotiailla, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Esiopetusta järjestetään koulujen työpäivinä, neljä tuntia päivässä. Esiopetus tapahtuu pääsääntöisesti päiväkotien tiloissa. Esiopetukseen osallistuminen on maksutonta ja siihen sisältyy päivittäinen ateria. Esiopetuksen (neljä tuntia päivässä) lisäksi lapsella on mahdollisuus osallistua maksulliseen esiopetusta täydentävään varhaiskasvatukseen. Täydentävän varhaiskasvatuksen tarve ilmoitetaan esiopetukseen ilmoittautumisen yhteydessä.

Kesken esiopetusvuoden Vantaalle muuttavat perheet voivat ilmoittaa lapsensa esiopetukseen joko sähköistä VaSa-palvelua käyttäen tai paperihakemuksella.

Ohjeet ilmoittautumiseen VaSa-palvelun kautta

Voit ilmoittaa lapsesi esiopetukseen sähköisesti VaSa-palvelussa. Kerro esiopetukseen ilmoittautumisen yhteydessä tarvitseeko lapsi varhaiskasvatusta esiopetuksen lisäksi.

Kirjaudu palveluun Suomi.fi-tunnistautumisella käyttäen verkkopankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai varmennekorttia. Voit muokata ilmoittautumista lähetyksen jälkeen ja seurata sen käsittelyä palvelussa.

Ohjeet ilmoittautumiseen paperihakemuksella

Jos sähköinen ilmoittautuminen ei ole mahdollista, voit jättää hakemuksen myös paperisena. Lomakkeen saa myös päiväkodistamme. Jos lapsesi tarvitsee esiopetuksen lisäksi varhaiskasvatusta, sinun tulee täyttää lisäksi paperinen varhaiskasvatushakemus, jos lapsi

  • siirtyy Vantaalla yksityisestä varhaiskasvatuksesta tai palvelusetelipäiväkodista kunnalliseen päiväkotiin
  • siirtyy Vantaalla palvelusetelipäiväkodista toiseen palvelusetelipäiväkotiin
  • ei ole ollut Vantaalla varhaiskasvatuksessa ennen esiopetuksen aloittamista

Yhteistyötä koulun kanssa

Lapsi tutustuu koulun toimintakulttuuriin ja oppimisympäristöön jo esiopetusvuoden aikana. Vantaalla jokaisella esiopetuspaikalla on yhteistyökoulupari, jonka kanssa tehdään toiminnallista yhteistyötä. Tämä tarkoittaa esimerkiksi esiopetukseen osallistuvien lasten ja alkuopetuksen oppilaiden yhteistä toimintaa sekä kouluvierailuja. Esiopetuksen kevätkaudella lapsesta siirretään tietoa tulevaan kouluun yhteistyössä huoltajien kanssa. Tavoitteena on varmistaa lapsen sujuva polku esiopetuksesta kouluun sekä oppimisen tuen jatkumo koulun alkaessa.

Kirjoittamisen harjoittelu on kivaa!